Vad är det frågan om? 

Operation Julens Barn

Operation Julens Barn är ett internationellt projekt, som når de fattigaste barnen i världen. Arbetet som leds av organisationen Samaritan’s Purse har nått redan över 143 miljoner fattiga barn sedan år 1993. Förutom Finland samlas presenter även i Förenta staterna, Kanada, England, Tyskland, Spanien, Australien, Nya Zeeland och Japan.

I Finland har Operation Julens Barn varit en del av Patmos Lähetyssäätiös Barnhjälp ända sedan år 1995. Från Finland skickas gåvorna till Rumänien och Moldavien.

Hur fungerar vi

Operation Julens Barn har som uppgift, att visa kärlek på ett konkret sätt för barnen som lever i fattigdom runt om i världen, samt tillsammanse med de lokala församlingarna berättä glädjebudskap om Jesus. Vi vill via paketen berätta för barnen, att de är värdefulla och viktiga.

Paketets väg i Finland

Idén är att fylla en skokartong med gåvor som glädjer barnet. Det ifyllda paketet förs till det närmaste insamlingsstället eller levereras direkt till Patmos Lähetyssäätiö. Varje paket granskas i Helsingfors på Operation Julens Barn - lagerlokalen. Sä här försäkrar vi, att alla paket innehåller leksaker, kläder, skol- och hygienartiklar. Efter granskningen lastas paketen i lastbilar, som transporterar dem vidare till Rumänien och Moldavien. Där delas paketen ut till barnen i samarbete med de lokala församlingarna.

Rumänien och Moldavien

De internationella ledargrupperna, som fungerar i Rumänien och Moldavien, organiserar paketutdelningstillfällen i byarna. Församlingsarbetarna är med då paketen delas ut och varje barn får, med hjälp av sång och lek, höra evangeliet om Jesus. Samtidigt som barnet får sitt paket, får hon också ett litet häfte som är skrivet på barnets eget modersmål. I häftet finns berättelsen om Jesus enligt Johannes evangeliet. Många barn får även en möjlighet att del av Det Stora Äventyret -lärjungaskola som består av tolv delar. På Det Stora Äventyret får barnen lära sig vem Jesus är, hur man kan lära känna Honom bättre och hur man kan berätta om Honom för sina vänner.

 

Mera information hittar du på de finskspråkiga hemsidorna (här).
Vill du veta mera? Ta kontakt!


KONTAKTUPPGIFTER

Patmos Lähetyssäätiö
PB 86, 00381 Helsingfors
(Pajuniityntie 1, 00320 Helsingfors)
Telefon: (09) 8567 4988
Fax: (09) 5879 440
E-post: joulunlapsi (at) patmos.fi

facebook.com/joulunlapsi
instagram.com/joulunlapsi
youtube.com/joulunlapsivideo

Patmos Lähetyssäätiö hemsida

www.patmos.fi

 
Namn*
E-post*
Meddelande*

OBS! Kom ihåg, att kryssa för "Jag är inte en robot".

 

 

 

 

 

DONERA

40 euro -
  • T.ex. en skolådegåva

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
DONERA

Betalarens uppgifter

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Gå över till att betala:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Summa att donera
Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki